Save Posidonia Project

Save Posidonia Project

La Posidònia Oceánica

És una planta marina, i no una alga, que té arrel, tija, fulles, fruites i flors. Forma praderies entre la superfície i els 40 metres de profunditat en aigües de gran qualitat com les de Formentera. És una espècie endèmica a la Mediterrània i des de 1999 específicament la praderia del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.La Posidònia representa un dels valors naturals més importants de l’illa, ja que exerceix una funció important en la filtració dels sediments donant així una transparència única, contribueix a mantenir la qualitat i oxigenació de l’ecosistema submarí on més de 400 espècies de Les plantes marines i 1.000 espècies d’animals marins s’alimenten i crien; Moltes d’elles utilitzades en la gastronomia balear i, finalment, les bermes de Posidònia a la sorra eviten l’erosió de les platges.

Extensió de la Posidònia

La Posidònia crea extenses praderies que entapissa els fons marins, constituint un ecosistema de gran bellesa que possibilita el desenvolupament d’activitats recreatives com el busseig i el snorkel. Per tot això, es pot afirmar que la contribució d’aquesta espècie, tant al manteniment de la qualitat ambiental i de les aigües, com la seva contribució a l’economia de l’arxipèlag balear, és vital.Les Illes Balears tenen una extensió de 55.795 hectàrees de praderia de Posidònia, de les quals 7.650 hectàrees corresponen a les aigües de Formentera. Això es tradueix en 76,5 milions de metres quadrats a protegir només a Formentera.

Fotografia: Manu San Félix

Ajuda a protegir les platges La Posidònia crea extensos prats que cobreixen el llit marí, constituint un ecosistema de gran bellesa que permet el desenvolupament d’activitats recreatives com busseig i busseig. Per tant, es pot dir que la contribució d’aquesta espècie, tant al manteniment de la qualitat ambiental com a l’aigua, i la seva contribució a l’economia de l’arxipèlag balear és vital.

Blog viajar a Formentera

Alquiler de coches Formentera

Servicios y enlaces que te pueden interesar:

Alquiler coche Formentera barato | Alquiler coche Formentera puerto | Alquiler coches eléctricos Formentera | Alquiler coches Formentera opiniones | Alquiler de coches Formentera  | Alquiler Mehari Formentera | Alquiler motos Formentera | Alquiler coche Formentera es Pujols | Blog de viajes y turismo Formentera